Ha mégis törölném

Szünet

Szünet

Milyen füldugót használjunk szilveszterkor?

2012. november 26. - Foglaltnevek

 Mindig is utáltam a szilvesztert, de az utóbbi 10 évben a petárdák és a rakéták elüldöznek otthonról. Nem értem, hogy ha a petárda már tilos, akkor a rakéta miért lehet?  Halkabb? Frászt.

Régebben földszinten laktunk és a petárdák az ajtó, meg az ablakok előtt robbantak fel. A gyerek nyüszített, mint a kutyák, együtt kellett aludni vele, mert remegett még álmában is, ha meg felébredt, sírt. Miközben az én fülem is be volt dugva, az infarktus kerülgetett a hirtelen robbanásoktól. Az már más téma, hogy gyerek mellett mellett nem annyira illendő fület befogni, mert nem árt hallani, ha valami baja van. Esetleges éjszakai betörésekről már nem is beszélve. Délután már veszélyes volt kimenni, mert a sok barom nem nézett ám ki, amikor kidobta a petárdát, így bármi mehetett a fejünkre. Este pedig már életveszély volt közlekedni.

Miután a sok rohadékot megváltoztatni nem lehetett, ugye a szemetek sose változnak, ezért kinéztem viszonylag olcsó, szilveszteri buli nélküli hegyvidéki panziót, ahová 31-én lementünk, és 2-án visszajöttünk. Éjfélkor ott is volt némi lövöldözés, de fél óra múlva már be is fejeződött. Aztán elköltöztünk máshová, 10. emeletre. Szilveszterkor végre otthon tudtunk maradni. Utoljára. Sajnos a petárda mindenhol ku.va nagyot szól, de a rakétázás ha lehet, még rosszabb volt, mert pont a 10. emelet magasságában robbant szét, és a hangja kb. mint a petárda. A két agyament eszköz puffogott 5 percenkét egész éjszaka, kb. reggel hatig. Ekkor fogadtam meg, hogy szilveszter csakis vidéken, kis helyen, ahol kevesen laknak, és ha lövöldöznek is, már csak az emberek száma miatt is viselhető.

Én betiltanám a rakétát is. Kijelölnék helyeket minden városban, vagy akárhol, ahol van erre igény. és ott központi szervezésben mehetne a rakéta, de magánszemélyeknek, lakások ablakából, házak mellett betiltanám. Mit csináljanak a kisgyerekesek, vagy maguk a gyerekek, a kutyák, a szívbetegek, vagy egyáltalán azok, akik a szilvesztert másképp képzelik el? Azt még elfogadom, ha éjféltől egy kis ideig megy az ereszd el a hajam, de hogy délutántól másnap hajnalig lövöldözzenek, azt nem. Ilyen lehetett a háború. Most ugyanaz piával, halottak nélkül. A tiltásnak nincs semmi eredménye, ha nem lehet betartatni, és nincs büntetés. Nem lenne nehéz a büntetéseket kiszabni, csak pár járőrkocsinak kellene nézelődni, tisztán lehet látni, honnan jön az égi áldás, melyik házból, melyik ablakból. Az utcán meg még ennél is egyszerűbb. Persze ha a szabályok engedik a rakétát, ami szinte ugyanazt a hatás éri el, és legalább annyira veszélyes, mint a petárda, akkor sokat nem lehet a hatóságoktól elvárni.

A gyereknek most lesz először igazi szilveszteri bulija, és mióta megszületett, nekünk is. Kérdés, hogy fogja bírni a hangzavart. Utcára nem megyünk, szintén kisebb hotel vidéken, de most a szilveszteri programon is ott leszünk, mert a gyerek egyik kedvenc zenekara lesz ott. Igaz, csak éjfélkor jönnek, így lehet, hogy alvás lesz a vége.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakhogy.blog.hu/api/trackback/id/tr6011715249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása